BM | EN | 中文

Wanita mengandung antara tujuh PATI ditahan ATM di Bandar Penawar, Johor

ATM-angkatan-tentera-malaysia-ATM.png
Advertisement

KUALA LUMPUR, 2 OGOS: Angkatan Tentera Malaysia (ATM) menahan tujuh pendatangasing  tanpa izin (PATI) warga Indonesia termasuk wanita mengandung di pesisiran pantai Ladang Sg. Tengah, Bandar Penawar, Johor, awal pagi semalam.

Markas Divisyen Ketiga Infantri Malaysia, Kem Terendak Melaka dalam satu kenyataan semalam memaklumkan kesemua individu berusia 20 hingga 53 tahun itu ditahan pada 4 pagi semalam oleh pasukan Batalion Pertama Rejimen Renjer Diraja (1 RRD) ketika menjalankan Op Benteng.

“Anggota petugas di Pos Pemerhati, Kompeni A, 1 RRD telah mengesan bunyi bot dan melihat isyarat kelipan lampu sebanyak dua kali dari arah bot ke pantai. Kelihatan kelibat pergerakan orang keluar dari arah hutan menuju ke bot yang berada 100 meter dari pantai tersebut.

Advertisement

“Tim Quick Reaction Force (QRF) membuat tangkapan terhadap lima lelaki dan dua perempuan termasuk wanita yang sedang sarat hamil dengan usia kandungan tujuh bulan, dipercayai ingin menyusup keluar dari Malaysia,” menurut kenyataan itu.

Sementara itu, hasil keseluruhan nilai rampasan dianggarkan bernilai RM15,512.50 melibatkan 15 buah telefon pintar pelbagai jenama dan wang tunai RM6,933.50 serta 6.9 Juta Rupiah (RM2,002).

Kesemua individu yang ditahan diserahkan ke Balai Polis Bayu Damai untuk tindakan lanjut sebelum menjalani ujian COVID-19.

Advertisement

Bernama

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top