BM | EN | 中文

[VIDEO] Cara Buat Video Resume dan CV – Tutorial Untuk Graduan dan Pencari Kerja

IMG-20200612-WA0003.jpg

[PAID VIDEO]

Zaman sekarang sebelum ditemuduga, para majikan akan meminta Video Resume kita. Itu cara yang digunakan buat masa ini. Guna Video Resume untuk perkenalkan diri.

Sebelum ini orang panggil CV (curriculum vitae). CV ini ialah riwayat berkenaan bidang pendidikan yang kita dipelajari selain pengalaman kerja yang lepas-lepas. Biasanya CV ini akan kita print dan serah pada penemuduga. Itu style dulu. Sekarang canggih guna Video Resume.

Dalam Video Resume ni ada semua. Dan Video Resume memang antara perkara yang paling diperlukan buat masa ini kalau nak mencari pekerjaan. Tapi….bukan senang nak buat Video Resume. Kalau tak kena cara memang langsung tak dipandang profile kita.

Bakal majikan biasanya akan ambil pekerja berkemahiran atau mempunyai pengalaman dan setiap kali ingin memohon pekerjaan, kita diminta untuk menghantar Video Resume.

Kita pun bukannya nak hantar ke satu tempat sahaja, tapi ke pelbagai firma dan institusi. Jadi kita pun buat-lah berderet-deret resume dan CV dengan harapan penemuduga akan tertarik dengan karangan kita.

Apapun, first impression sangat penting. Tapi kalau penampilan tak menarik atau cara buat Video Resume salah macam mana? Rugilah kita tak dapat kerja!

Jadi apa dia Video Resume yang betul dan tepat? Kami akan tunjukkan pada anda melalui video tutorial ini.

Jika anda atau graduan di luar sana berminat untuk membuat Video Resume secara professional dan menarik, boleh hubungi kami.

Oh ya… Untuk yang dah lama kerja pun apa salahnya kalau nak buat Video Resume lagi kan..? Itu juga sebagai salah satu cara untuk kita kemaskini tahap perkembangan dan pengetahuan dalam bidang kerja yang kita ceburi.

Creative Era Production ada menawarkan studio dan produksi pakar untuk membuat Video Resume anda.

Hubungi kami melalui link di bawah. Semoga berjaya!

VIDEO DAN STUDIO KHAS – www.brandingbisnes.com

[Berminat untuk mempromosi produk anda? Hubungi kami di Johorkini : Cin Ridzuan 012-985 6469]

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top