BM | EN | 中文

UMNO Johor nafi putus hubungan dengan Bersatu, Pas

datuk-hasni-mohammad-umno-johor.jpg

Gambar Ehsan FB Hasni Mohammad

Advertisement

JOHOR BAHRU, 7 OGOS: UMNO Johor menafikan sudah memutuskan hubungan dengan Parti Pribumi Bersatu Johor (Bersatu) dan Perdana Menteri serta akan bentuk kerajaan negeri baharu seperti yang tular dalam media sosial ketika ini.

UMNO Johor menerusi Facebook rasmi mereka memberitahu, Pengerusi UMNO Johor, Datuk Hasni Mohammad tidak pernah mengeluarkan kenyataan sedemikian.

“UMNO Johor menafikan sekeras-kerasnya dan kenyataan yang tersebar dalam media sosial itu adalah palsu,” demikian menurut kenyataan tersebut, lapor Sinar Harian.

Advertisement

Sejak Jumaat kenyataan dengan kepala surat UMNO Johor tersebut tersebar yang memberitahu pihaknya sudah memutuskan untuk setia dan menghormati keputusan Presiden UMNO yang memutuskan hubungan dengan Perikatan Nasional (PN) dan Perdana Menteri.

Menurut kenyataan berkenaan, UMNO Johor mengisytiharkan tiada hubungan dengan Bersatu dan Pas.

Kenyataan itu turut mendakwa, bagi memastikan UMNO Johor terus menjadi kerajaan diketuai parti tersebut, UMNO Johor kini sedang berunding dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Parti Amanah Negara (Amanah).

Advertisement

Begitu juga Exco kerajaan negeri, ahli majlis dan sesiapa yang memegang jawatan daripada Bersatu dan Pas wajib meletak jawatan segera susulan keputusan tersebut.

Johorkini

 

Advertisement

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top