BM | EN | 中文

Tular rakaman video wanita rebah ketika beli barang akibat Koronavirus, bapa saudara tampil menafikan

IMG-20200128-WA0000.jpg

Tangkap layar rakaman video seorang wanita yang rebah ketika sedang membeli barang di sebuah kedai yang didakwa meninggal akibat wabak Novel Koronavirus. (Gambar ehsan - media sosial)

JOHOR BAHRU, 28 JAN : Tular rakaman video seorang wanita yang rebah ketika sedang membeli barang di sebuah kedai yang didakwa meninggal akibat wabak Novel Koronavirus.

Bagaimanapun dakwaan itu disangkal bapa saudara mangsa yang memaklumkan wanita terbabit meninggal bukan disebabkan virus tersebut.

Melalui status bapa saudaranya yang dikongsikan di Facebook turut mengingatkan kepada nitizen agar berhati-hati apabila menyebarkan berita yang tidak pasti.

“Allahuakbar.. Terima kasih sahabat-sahabat yang prihatin whatsaap dan bertanya kabar juga cakna dengan video viral ini..

“Masyallah anak saudara saya ini tiba-tiba rebah ketika sedang membeli barang di tempat kerja beliau..BUKAN KERANA VIRUS CORONAVIRUS..”HATI2 MENYEBARKAN APA YANG ANDA TIDAK PASTI..POST MORTEM ARWAH Mengatakan beliau mati mengejut..

“Mudah arwah di jemput.. Bukan kerana virus.. Tolong perbetulkan.. Post mortem arwah dari hospital besar Klang baru dikeluarkan pagi tadi,”katanya dalam status berkenaan.

 

Johorkini

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top