BM | EN | 中文

TIADA KOMPROMI, TINDAKAN TEGAS SEBAR ISU PERKAUMAN, AGAMA – MUHYIDDIN

muhyiddin-dr-sahruddin-pagoh.png
Advertisement

MUAR, 13 SEPT: Tiada kompromi terhadap mana-mana pihak tidak bertanggungjawab yang sengaja menimbulkan atau menyebar isu perkauman dan keagamaan melalui media sosial, kata Menteri Dalam Negeri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Muhyiddin yang juga Anggota Parlimen Pagoh berkata perbuatan seumpama itu bukan sahaja akan memecahbelahkan perpaduan kaum, malah boleh memberi ancaman besar terhadap keselamatan negara.

“Saya mahu bagi amaran, saya bagitahu Ketua Polis Negara (Datuk Seri Abdul Hamid Bador) jangan bagi amaran-amaran.

Advertisement

“Jika sudah ada bukti yang cukup individu itu telah melanggar undang-undang hasut orang dan buat perkara tidak baik sehingga boleh menjahanamkan negara, kita tidak akan bagi kompromi walaupun orang Pagoh yang buat, kita akan ambil tindakan tegas.

“Ini kerana kita nak pastikan apa yang kita bina selama 62 tahun tidak diruntuhkan, dirosakkan dan dihancurkan,” katanya ketika berucap pada majlis Himpunan Sambutan Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia Peringkat Parlimen Pagoh di Dataran Bukit Pasir, di sini hari ini.

Turut hadir Menteri Besar Johor Datuk Dr Sahruddin Jamal dan Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk Dr Shahruddin Md Salleh.

Advertisement

Bernama

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top