BM | EN | 中文

PRN Johor: Cyber Rangers Wanita UMNO siap sedia tempur perang siber

Datuk-Norshida-Ibrahim.jpg

Gambar Ehsan FB Wanita Iskandar Puteri

Advertisement

SHAH ALAM, 13 FEB: Jentera Cyber Rangers Wanita UMNO tekad gempur secara 100 peratus perang siber dan media sosial bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

Ketua Penerangan Wanita UMNO, Datuk Norshida Ibrahim berkata, pihaknya sudah bersedia untuk mendepani musuh siber pada PRN Johor menerusi pasukan Cyber Rangers Wanita di semua peringkat bahagian dan negeri Johor secara sepenuhnya.

Katanya, seperti gerakan sebelum ini yamg dilaksanakan pada PRN Melaka, sayap Wanita UMNO itu akan memastikan penyelarasan dan koordinasi dilaksanakan di setiap peringkat dengan penuh rapi dan teliti bagi menghadapi sebarang kemungkinan yang akan berlaku demi memastikan kemenangan majoriti kepada Barisan Nasional (BN).

Advertisement

“Tiada kompromi dalam segala gerakan jentera, malah perlu berhati-hati serta berwaspada mengawal gerak-geri jentera parti lawan yang senantiasa menabur fitnah kepada BN bagi mengaburi mata rakyat.

“Sudah pasti Wanita akan memastikan segala informasi dan penerangan akan sampai ke seluruh pengundi pelbagai peringat umur sehingga ke hari akhir pengundi membuang undi pda 12 Mac nanti,” katanya lapor Sinar Harian.

Tambah Norshida lagi, jentera Wanita UMNO juga akan diperkemaskan dengan pemerkasaan daripada jentera sayap parti itu di peringkat negeri yang datang membantu di Johor.

Advertisement

Mengulas lanjut katanya, jentera Wanita juga perlu memahami segala isu-isu semasa setempat dan sentiasa menjaga sensitiviti pengundi sewaktu melakukan aktiviti ziarah kerana setiap undi daripada pengundi adalah bernilai bagi BN demi memastikan kemenangan mutlak di PRN Johor kali ini.

Menurutnya, semua jentera diseru untuk menggunakan peluang berceramah di bilik gerakan dengan sebaik mungkin untuk menyampaikan maklumat tepat kepada rakyat dalam masa sama, kesemua pihak diingatkan mematuhi prosedur operasi standard dan memastikan penyertaan pengundi dihadkan demi menjaga keselamatan semua.

Johorkini

Advertisement

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top