BM | EN | 中文

Kebakaran Ladang Sibol B dekat Kota Tinggi: Rangkaian komunikasi kini pulih

SKMM.png

JOHOR BAHRU, 20 JUN: Rangkaian komunikasi beberapa syarikat yang terjejas akibat insiden kebakaran menara komunikasi di Ladang Sibol B, Kota Tinggi pada 15 Jun lepas, pulih sepenuhnya dua hari lebih awal daripada jadual.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC) dalam satu kenyataan memaklumkan kerja-kerja membaik pulih menara komunikasi milik syarikat telekomunikasi Maxis yang dikongsi bersama Celcom itu, berjaya disiapkan awal demi kepentingan pengguna.

“Oleh itu, pengguna setempat yang mengalami gangguan akibat kejadian tersebut kini dapat menikmati semula rangkaian komunikasi dan liputan internet seperti sediakala.

‘Pada masa sama, kita juga ingin merakamkan penghargaan kepada semua penyedia perkhidmatan terlibat yang komited melaksanakan kerja-kerja balk pulih di menara komunikasi berkenaan,” menurut MCMC hari ini.

Sebagai rekod, kebakaran pada 7.04 malam itu memusnahkan peralatan, bahagian kabin dan bekalan elektrik sehingga menjejaskan perkhidmatan dan gangguan liputan komunikasi di kawasan sekitar.

Bernama

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top