BM | EN | 中文

Ibu bapa Syed Saddiq dipanggil SPRM

syed-saddiq-sprm.png
Advertisement

PETALING JAYA, 9 JUN: Syed Saddiq Syed Abdul Rahman hari ini memberitahu ibu bapanya dipanggil Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dipercayai berkait siasatan kes kehilangan wang tunai kira-kira RM250,000 di rumahnya.

Laman Free Malaysia Today hari ini melaporkan ahli parlimen Muar itu berkata ibu bapanya dipanggil buat kali ke-4, dan katanya “macam biasa” sentiasa bekerjasama dengan siasatan pihak berkuasa.

“Ada orang buat cerita mama dan abuyah tidak bekerja dan menuduh mama dan abuyah bukan-bukan. Anak-anak didik mama selama 38 tahun lepas boleh jadi saksi betapa berdedikasinya mama bekerja sebagai seorang guru.

Advertisement

“Saddiq tahu walaupun mama dan abuyah tidak tunjuk, tetapi mama dan abuyah terkesan dengan tuduhan bukan-bukan ini,” katanya di Instagram hari ini.

SPRM sebelum ini mengarahkan Syed, yang juga bekas menteri belia dan sukan dan ketua Pemuda PPBM, mengisytiharkan hartanya bagi membantu siasatan ke atas kes kehilangan wang tunai itu.

Menjawab arahan itu, Syed Saddiq bertegas tidak pernah memberi kontrak kepada mana-mana syarikat sewaktu menjadi menteri, dan menjelaskan sumber pendapatannya.

Advertisement

SPRM menbuka kertas siasatan berhubung kes kehilangan wang itu pada Mac.

Johorkini

Advertisement

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

scroll to top