BM | EN | 中文

123 individu berhibur tak jaga penjarakan fizikal dikompaun – Polis Johor

Ayob-Khan.jpg

Ayob Khan (Gambar Ehsan The Star)

JOHOR BAHRU, 14 SEPT: Sebanyak 123 individu yang sedang berhibur di dua pusat hiburan tanpa lesen di sini, malam kelmarin masing-masing dikompaun RM1,000 atas kesalahan tidak menjaga penjarakan fizikal, kata Ketua Polis Johor Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay.

Beliau berkata kesemua mereka berusia lingkungan 16 hingga 61 tahun ditahan di dua premis pada kira-kira 10 malam dalam operasi yang dijalankan dengan kerjasama Majlis Bandaraya Johor Bahru (MBJB).

Polis turut menahan seorang lelaki tempatan berusia 40 tahun yang merupakan pengurus premis kerana tidak mempunyai lesen perniagaan serta melanggar prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan dalam waktu Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), katanya dalam kenyataan semalam.

“Saringan air kencing ke atas kesemua yang ditahan itu adalah negatif dadah manakala semakan ke atas kedua premis berkenaan pula mendapati tidak mempunyai lesen perniagaan serta melanggar Prosedur Operasi Standard (SOP) COVID-19 yang ditetapkan ketika PKPP.

“Salah satu premis yang diserbu itu pernah diperiksa pada Mac lalu dan telah diarahkan ditutup serta dirobohkan kerana beroperasi tanpa kebenaran,” katanya.

Bernama

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

scroll to top